Welkom in Dendermonde

Dendermonde bestaat uit acht deelgemeenten: Appels, Sint-Gillis-bij-Dendermonde, Baasrode, Grembergen, Mespelare, Oudegem en Schoonaarde. Tot op vandaag telt de stad ruim 45.000 inwoners. Met haar verschillende mooie parken en rijke geschiedenis heeft het heel wat te bieden. Vandaag is Dendermonde een bloeiende stad met veel mogelijkheden voor de inwoners.

Ligging

De stad ligt in Oost-vlaanderen, midden in de driehoek Gent-Brussel-Antwerpen, een van de meest verstedelijkte gebieden van het land. Het is gelegen in de Denderstreek en ligt aan de samenvloeiing van de Dender en de Schelde. Omdat het in bovengenoemde driehoek ligt, is het gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.

 

In het centrum van Dendermonde vind je een mooie mix van restaurants, brasseries en caf├ęs met statige patrici├źrswoningen, met op het plein 'de coconut van Dendermonde', en uiteraard het stadhuis, de voormalige lakenhalle en vooral het wondermooie Belfort.

Ontdek en beleef Dendermonde

Specialiteiten

De speciale bereiding van hun paardenworst zorgt dat de Dendermondse paardenworst zich onderscheidt van andere steden. Geniet in de vele, gezellige horecazaken van specialiteiten als het Dendermondse kopvlees, paling en lekkere vlaaien. Ontdek alle specialiteiten hier.

Winkelen in Dendermonde

Sinds kort kan je bij heel wat lokale handelszaken terecht met de Dendermondse Joyn-kaart en de Dendermondse cadeaubon. Met de Joyn-kaart heb je de mogelijkheid om winstkansen te sparen, waarmee je enerzijds prijzen kan winnen en anderzijds korting krijgt bij de deelnemende handelszaken.

Met de Dendermondse cadeaubon krijg je bij veel handelszaken de mogelijkheid om er mee te betalen. Indien je graag winkelt en de lokale handels- en horecazaken een hart onder de riem wilt steken, is de Dendermondse cadeaubon echt iets voor jou! Het is niet enkel leuk om te krijgen, maar ook zeer origineel om te geven.